top of page
Anchor 1

הסיפור שלנו- איך הכול התחיל...

אירועים שונים, שקרו במרחק של יותר מעשור זה מזה, קשרו את גורלם של שני הורים נחושים, לנה אילת ובועז רדנסקי, שאיחדו כוחות על מנת להביא לישראל את שיטת השיקום הנוירולוגית החדשנית, שנקראת Activity-Based Therapy (ABT). זאת, במטרה לאפשר לאנשים עם פגיעה נוירולוגית את ההזדמנות לפרוץ את גבולות היכולת שלהם.

תהליך השיקום הנחוץ והאפקטיבי התאפשר לשתי הבנות, אך גבה מחיר גבוה. על מנת ללוות את הצעירות לאיטליה, נאלצו ההורים, בועז ולנה, לעזוב את עבודתם ולהותיר את יתר המשפחה בארץ לתקופות ארוכות. יתרה מזאת, השהות במדינה זרה וחוסר התמצאות בשפה ובנהלים המקומיים הערימו קשיים רבים שהתמודדות עימם יוצרת בעיות כלכליות ולוגיסטיות. בין היתר, הניתוק של הבנות מסביבתן הטבעית במהלך תקופת השיקום הארוכה בחו"ל, הגבילה אותן בניסיונן לחזור לשגרת חיים הכוללת: לימודים, עבודה, משפחה וחברים.

לאור זאת, לנה הבינה שקיומו של מרכז ABT בישראל כמו CENTRO GUISTI, יביא תועלת משמעותית למטופלים רבים ומשפחות בארץ. אולם, כיום בישראל, אין אף גוף ציבורי או פרטי המציע תכנית שיקום אישית, אינטנסיבית מבוססת ABT על מנת לאפשר לאותם יחידים לנסות ולנצח את המגבלה, ונסיעה לשיקום בחו"ל אינה בהישג ידם של הרב המכריע.

לנה, הזמינה את אורן גרינבוים, העוסק בשיקום בישראל כפיזיותרפיסט מוסמך, להגיע לאיטליה כדי להיות עד ממקור ראשון לתהליך השיפור המרהיב של המטופלים ולשיטת השיקום ABT. יחד עם בועז- אביה של רעות, הפכו שותפים לתחושות ולחזון של הקמתו של מרכז שיקומי בגישת ABT בארץ ישראל.

 

השלושה מיסדו את עמותת אקטיביטי-בייס טרפי סנטר (ע"ר), ושמו להם למטרה: להנגיש את שיקום ה-ABT לאוכלוסיית הפגועים נוירולוגית, לאפשר לאותם אנשים למקסם את פוטנציאל היכולות שלהם ולהשוות את הסטנדרט של הטיפול הפיזי-נוירולוגי בישראל לאלו בארצות הברית, אירופה ואוסטרליה.

 

עמותת אקטיביטי-בייס טרפי סנטר (ע"ר) קיבלה את "ברכת הדרך" מ-Centro Giusti וחתמה איתם על שיתוף פעולה שיביא לכך ש-Move to Motion יהיה מרכז ה-ABT המוסמך, הראשון בישראל.

 

אנו מאמינים כי מעצם הקמתה של Move to Motion תחת עמותת אקטיביטי בייס טרפי סנטר (ע"ר), כעמותה ללא מטרות רווח, אנו מאפשרים לאנשים בעלי מוגבלות נוירולוגית הזדמנות ממשית להשיג את הפוטנציאל המרבי שלהם, לפרוץ את גבולותיהם ולהביא לשינוי משמעותי בחייהם. אנו מקווים כי תהפכו לחלק מהמשימה החיונית הזו, ובתרומתכם נאפשר מציאות חדשה לאנשים רבים.

בשנת 2004, בהיותה בת 19, נפצעה באורח קשה רעות רדנסקי כשקפצה על טרמפולינה ושברה שתי חוליות בצוואר. רעות, שכל חייה עסקה בספורט ובאותם ימים אף שירתה בצה"ל כמדריכת כושר קרבי, הפכה בין רגע משותקת מהצוואר ומטה. 

במרוצת השנים ביוני 2016, טליה אילת, רקדנית וספורטאית מחוננת בת 18, התעוררה בוקר אחד לעולם בו היא אינה מסוגלת ללכת או להרגיש את רגליה בעקבות דימום ספונטאני אגרסיבי בחוט השדרה.

לאחר שנים של השקעה בטיפולי פיזיותרפיה, הידרותרפיה, ריפוי בעיסוק ועוד טיפולים מגוונים אחרים, חשה כל אחת בנפרד כי אינה ממצה את הפוטנציאל השיקומי הטמון בה, הן האימנו שבהינתן הזדמנות, הן יכולות להגיע להישגים משמעותיים.

שתי הבנות, בתמיכת הוריהן, המשפחה והחברים, יצאו למסע ארוך של הסתגלות לחיים החדשים תוך שהן אינן מוותרות על החלום לקום על רגליהן ולצעוד בכוחות עצמן אל עבר העצמאות שאבדה להן.

PHOTO-2020-01-25-16-48-10.jpeg
IMG_1294.jpeg

לאחר חיפוש של שיטות שיקום חדשניות בחו"ל, בשנת 2011, כשבע שנים לאחר פציעתה, טסה רעות בליווי הוריה, בועז ורעייתו, ל- CENTRO GIUSTI בפירנצה, איטליה, מרכז שמתמחה בשיקום פגיעות חוט שדרה בשיטת ABT. המפגש בין נחישותה ודבקותה במטרה של רעות, לבין ייחודיות שיטת ה-ABT, הניבו שיפור משמעותי ביכולותיה הפיזיות ובהרגשתה הכללית. עקב כך, רעות המליצה לנפגעי חוט שדרה ישראלים רבים שפגשה בדרכה, על השיקום האקטיבי-אינטנסיבי שקיים ב-CENTRO GIUSTI, בכדי לקבל את הטיפול האולטימטיבי עבורם.

כמו רעות, גם טליה והוריה חיפשו בחו"ל מרכז שיאפשר פריצת דרך תפקודית משמעותית, ומצאו את תוכנית השיקום הנוירולוגית של Centro-Guisti כמתאימה ביותר למטרותיה. נחישותה של טליה הובילה אותה לחצות את גבולות היכולת שלה ולנצח את המגבלה. במהלך השנה השלישית לפציעתה, במסגרת המרכז השיקומי Centro Giusti, טליה, בליווי אמא שלה, לנה, ביצעה תוכניות טיפולים בפרק זמן מצטבר של 6 חודשים. בניגוד לתחזיות הרופאים והפיזיותרפיסטים בישראל, טליה השיגה שיפור תפקודי פנומנלי בזכות שיטת ה-ABT. כיום, טליה הולכת בכוחות עצמה בעזרת שני סדים קצרים ומקלות, ונמצאת מחוץ לכיסא גלגלים ביותר מ-90% מזמנה. בנוסף, טליה החלימה מהתחלואות המשניות שנוצרו בעקבות הפציעה והיא ממשיכה להתקדם. 

move  to Motion,
bottom of page